Blog / Hírek

Szakmai nap

2020. február 04.

Az ERDI (Nemzetközi Katasztrófaelhárítási Szervezet)  hazai munkaértekezletén bemutatásra kerületek az INTERSPIRO gyártmányú légzőeszközök, levegőellátó rendszerek. A Közép-Kelet európai régióhoz kapcsolódó hazai mentőszervezetek a BM OKF szakmai felügyeletével, irányításával és támogatásával végzik munkájukat.

A rendszer működőképességének személyi feltételeit a bajai központú ERDI Nemzetközi Kiképző Bázison a HAVARIA Közhasznú Egyesület biztosítja. A mentési, kárelhárítási feladatok végzéséhez szükséges tárgyi feltételek a piacon beszerezhető legmagasabb követelményeknek is megfelelő eszközökből tevődnek össze.  A Spirooptic Kft. termék, – és szolgáltatási körébe tartozó INTERSPIRO gyártmányú eszközök műszaki, technológiai adatainak, üzembentartási feltételeinek előírásaival kapcsolatban Szabó Attila tartott konzultációval egybekötött előadást, bemutatót.

Az ERDI Munkaértekezlet résztvevői – a kiemelten fontos munka,-baleset,-tűzvédelmi előírások betartása, betarthatósága, valamint az eszközöket, technológiai előírásokat következetesen, maradéktalanul betartó felhasználók és mentendő személyek egészségügyi állapotának megőrzése érdekében – INNOVATÍV eljárásokról is tájékoztatást kaptak.

A „Légzőgáz minőség” innovációs projekt, a SPIROOPTIC Kft. tevékenységi körében kiemelten fontos. A projekt a légzésre alkalmas levegőt és légzésre alkalmas kevert gázt előállító kompresszorok és technológiai eljárások által előállított gázok minőségének ellenőrzését – közvetlen, hitelesített mérés, adatrögzítés – javasolja. A fejlesztés iránya, célja, hogy a felhasználásra kerülő légzésre alkalmas levegőt be kell vizsgálni. Az eddigi előírások és gyakorlat alapján erre nem volt szükség, mert a gyártók az általuk megfogalmazott előírások betartása alapján szavatolták a szabványokban meghatározott légzőgáz minőséget.

 

                   

Kapcsolódó fotók


További bejegyzések


Ismeretbővítés az MH búvár állomány részére

2020. június 15.
                        A katonabúvárok... Tovább

COVID-19 tájékoztató

2020. március 26.
Tisztelt Ügyfeleink! A Covid-19 koronavírus járvány miatt kialakult helyzettel kapcsolatosan szeretném biztosítani Önöket arról, hogy... Tovább

Közreműködtünk az MH 2019. évi kiképzési feladataiban

2019. december 19.
A korábbi évek gyakorlatainak megfelelően, ebben az évben is részt vettünk az MH hivatásos állományú búvárainak szakmai... Tovább